FY på mig!

Jag vet, det har varit slött här på bloggen ett tag. Skärpning jag lovar! Här kommer en liten uppdatering!

Helgen har varit bra! Var ledig i fredags och gjorde nada. Eller jo, jag var på centersyd med Natalie, sen hämtade vi Emil och körde hem och fikade. Fast det är ju standard=)

Igår firad vi Natalie (igen) Det var mycket trevligt! Kjelle kom också och jag fick världens finaste blombukett av honom för att jag också fyllt år. Vi åt och drack och lite senare på kvällen blev det lekar (som vanligt när man är hos någon som är lärare). Det blev en Marshmallowstävling som helt enkelt gick ut på att stoppa så många marshmallows i munnen och samtidigt kunna säga Funny Bunny så att det hördes klart och tydligt. Lättare sagt en gjort. (bör nämna att när man stoppar in en marshmallow i munnen så sväller den och blir ungefär dubbelt så stor, och efter en stund börjar den smälta till en äcklig sörja). Tvälingsmänniska som man är så tog man ju detta på blodigt allvar. Men jag mötte min överman,  Andy, som lassade in en efter en utan problem. Stor i käften är jag, men inte så stor!=) Här nedan följer lite bilder.

image9
Den underbara blombuketten som jag fick av Kjelle i försenad födelsedagspresent.


image10

Blommorna igen!


image11
Jag och mamma kör vår standardposé hos Natalie=)


image12
Jag i marshmallowstävlingen


image13
Jag lite senare i tävlingen, blev en värdig tvåa! Här har jag nog typ 20 st i truten=)


löparstöd tack!

Idag hade vi orientering ute på Bulltofta i Malmö. Upptäckte att jag inte är världens bästa kartläsare=). Vädret var superhärligt och det var riktigt trevligt. Roligast av allt var att åka "världens längsta rutschkana" för att citera Maria. Och den var faktiskt lång och skruvad dessutom. Lite ont gjorde det i höfterna när man åkte i 100km/h och det helt plötsligt kom en sväng.

Idag utökade jag min joggingtur med att springa i hela 10 min, gå 3 och spinga 8 min till. Alltså en ökning på 4 min i ren löptid sedan igår. Det bådar gott inför lundaloppet! Mitt mål denna veckan är att jag ska orka springa 2X10 min med max 2 min emellan. Woho! Lite stöd från er läsare hade inte skadat=)

En söndagseftermiddag

Eftersom det inte blev något med innebandyn idag tvingande jag med Li ut på en joggingtur istället. Vi bestämde oss för att springa i 20 minuter, dessvärre blev det bara 14. Om jag ska orka springa Lundaloppet den 5 maj måste de ske en drastisk förbättring inom en snar framtid. Tveksamt, men jag ha ju sprungit på ren vilja förut så vi får väl hoppas på det bästa.

Efteråt gjorde jag och Lukas lite vårfint i vår trädgård. Klippte gräset, som hunnit bli typ en halv meter högt, och rensade lite i rabatterna. Skönt att få det gjort!

image8


Emil leker i Lunds stadspark

Emil leker i Lunds stadspark

vårmys och kärt återseende

Igår förmiddags tog jag och syrran med oss Emil till stadsparken i Lund. Där fick han leka av sig och fika i gräset bland alla härliga vårblommor. När vi kom hem var han så trött att han stupade i sängen och då passade jag och Li på att sola lite i hennes trädgård. Lite färg fick man nog=)

På kvällen var det dags för grill. Vi gjorde spet med fläskfilé, kryddkorv, svamp, lök och paprika. Till det hade vi hemmagjord klyftpotatis och två goda grillsåser. Det var så gott att jag höll på att smälla av! Speciellt när det serverades kall öl till det. Mmmmmm!

På kvällen satt vi och slötittade på TV när det plötsligt ringde på dörren. Det var Kjell-Åke. Har inte sett honom på över ett halvår! Blev verkligen glad över att se honom och konstigt nog kändes det inte som det var så längesedan sist. Har saknat honom!

Idag skulle jag egentligen iväg för att spela innebandy men Ems ringde och sa att vi inte var tillräckligt med folk för att kunna spela. Antar att de flesta är ute och lapar sol. Tänkte hänga på den trenden nu!

Kramar!

Jag heter SOFIE!

Varför minns folk aldrig mitt namn? Gör jag ett helt osynligt intryck eller vad är det frågan om!? Första lektionen vi hade idag handlade om ledarskap och föreläsaren imponerade med att komma ihåg allas namn.......utom mitt och Annas, och det är inte första gången det händer heller! Why? två små blonda tjejer som ser ut som alla andra är inte så viktiga att komma ihåg eller vadå?

Vid lunchtid vallfärdade vi ner till lilla torg för att äta något gott i solen. Det blev grillad ryggbiff med pommes för min del, inte så smaskigt som det låter tyvärr=(. Köttet var helt smuligt och när Elinor kommenterade att det kanske berodde på att de tinat köttet i varmvatten blev jag måttligt avskräckt från att fortsatta äta. Blev en god glass till efterrätt istället=).

Sista lektionen för dagen blev mest fnitter och skitsnack om vem som skulle sova bredvid vem på lägret och vem som skulle dansa med vem på rörelseanalysen. Killarna blev trötta och tjuriga på oss. Får nog lämna dom ifred ett tag så de känner att de saknar oss när vi väl är borta=)

Ikväll ska jag till Li. Andy är i Tallin och då får man ju rycka in, syster som man är. Vi ska äta gott och se på tjejfilm. Ska bli mysigt!

Aerobicdans

Me in aerobicaction

dans dans dans

Oj oj oj så roligt det har varit idag! Började med linedance som kommer ifrån Amercia och är lite cowboy-aktigt. Hela stora gympasalen var full med folk från idrottsenheten. Första dansen satt som en smäck och jag ville börja dansa linedance på riktigt, men andra dansen var lite svårare och då ville jag genast sluta igen=) Det var så roligt och bra musik och riktigt tryck när vi var så många.

Andra dansen var magdans som kommer från Egypten. Det är en erotisk dans utförd av kvinnor till män. Nu deltog några killar också, men de har säkert nytta av erfarenheten de med=). Faktiskt har jag underskattat magdans lite det är inte så jobbigt konditionsmässigt, men väldigt fysiskt krävande. Fick göra rörelser jag aldrig gjort förr och använda muskler jag inte visste att jag hade.

Tredje och sista dansen var aerobic. Detta var däremot enormt konditionskrävande. Ledaren var verkligen JÄTTEBRA! Självklart läste hon också till lärare, så jag antar att det var därför!=) Men Gud så trött jag blev! Det var jätteskoj men så fort man började tänkta på annat så tappade man bort sig. Kommer inte ens ihåg vad hon spelade för musik?=)

Nu är jag helt slut. Tänkte kollapsa på soffan ett tag och invänta min kära sambo.

PUSS!

Mys med ljus

Mys med ljus

Mys

I dag hade vi info om lägret vi ska åka på mellan den 7-9 maj. Det ska bli så jäkla skoj! Vandring på skåneleden, bastubåt på sövdesjön och andra roliga aktiviteter tillsammans med ett underbart gäng! Kan det bli bättre?

Tittade på favvoserien Grey´s anatomi med mutt ikväll, vi mös till det ordentligt med levande ljus och allt. Möööösssiiigt!

Imorgon blir det linedance, magdans och areobicdans i skolan. Ska bli spännande!=)

Later!

Tåg sucks!

Idag mår jag bättre, dock inte riktigt 100 än, bara jag äter en liten smula så blir magen arg på mig=(  What´s wrong?

ÅHHH så irriterad jag blev idag!!! Hatar tåg ibland. Stressade som bara den imorse och fick springa till Li för att låna hennes cykel så jag skulle hinna med tåget (min har fortfarande inget framhjul efter snart ett år, grrrr) cyklar som en galning till stationen, parkerar den och springer upp för trappan helt röd i fejan bara för att få höra att tåget till malmö är försenat och inkommer strax till spår nr 2, Ahhh! SUCK! stressat helt  i onödan!! När jag äntligen fick komma på tåget så hann vi inte mer än att rulla in till Lunds station innan det skulle börja klydda igen. Står stilla i hela tio minuter och alla med mig vet att tio minuter på morgonen är guld värt! Det har man inte råd att förlora! Väl framme i Malmö så stannar tåget bara några meter från perrongen som vi ska av på för att vänta in två tåg som ska ha företräde!? Företräde?? jaha? hoppas minsann att de var väl värda det! 

I alla fall var det jätteroligt i skolan, vi spelade innebandy i två timmar och vollyboll i två timmar. Nu är man ganska så mör, känner redan av träningsvärken i benen! Men roligt var det!=)

Skulle ta tåget hem 12:37 och guess what?? Ja, just det, tåget var inställt! så då fick man ta ett tåg till lund som stannar i varenda jäkla håla på vägen och så fick mutt plocka upp mig där. Arrrggghhhh. Jag MÅSTE ta körkort i sommar!


Imorgon blir det simning på burlövsbadet, shit vad man kommer bli trimmad till beachen 07!=) det gillar vi!


Teckning från Emil 1½ år!

Teckning fr?n Emil 1??

Påskpresenter från svärmor

P?skpresenter fr?n sv?rmor

sjuk=(

Jaha, då har magen åkt på något skumt igen=(. Hann inte mer än att spela innebandy i söndagsförmiddag innan illamåendet slog till ordentligt. Sedan dess har jag legat som ett kolli i sängen och vridit och vänt mig och vridit och vänt mig lite till. Missade påskbuffén med la familia igår och middag hos svärmor idag=(. Har inte ens orkat skriva i min kära blogg.

Då är det tur att man blir uppmuntrad från olika håll och kanter. Mamma kom förbi och tittade till mig, svärmor skickade med presenter med lukas, och Emil målade en "krya på dig" teckning i glada färger. Vad hade jag gjort utan er? Love you!

stress

Gårdagen var väldigt stessfylld men rolig! Upp kl nio börja städa och förbereda maten inför kalaset. Rullade 22 oxrullader och skalade 32 potatisar. Puh!

13:15 bar det iväg till Veena för att uppvakta henne på hennes 25-årdag. Hon fick en härlig utflykt till Ven av mig och Tess. Jag hann knappt käka upp den supergoda maten innan TaxiLukas kom och hämtade mig kl 15:00.

Hem och fixa det sista inför mitt egna kalas tillsammans med syrran. 16:30 blåste farsan förbi i sin elmoppe, en halvtimme för tidigt! Sånt är FÖRBJUDET! fick springa ut och kalla på honom att det var HÄR jag bodde!=) in med honom i soffan tillsammans med en wirre.

17:00 kom resten av gästerna. Det avnjöts god mat och dricka under kvällen och jag fick ett presentkort på MQ av farsan och en ny fin kaffekokare av brorsorna.

22:00 kom farsans taxi (färdtjänst) och hämtade honom (hoppas ingen la av en sur en denna gången farsan). Jag, syrran, andy och lukas satt kvar och snackade skit och drack vin och grogg fram till 24 medan Emil snussade så sött inne i vårt sovrum.

Sen var det läggdags för min del.

Och nu ska jag snart iväg till jobbet (Johan P) usch, är inte alls sugen!

Partytarmen

Fan vad jag var nära att slänga iväg ett sms till Tess innan. Så fort jag får lite vin i mig blir jag så jävla sugen på att gå ut och det sög som bara den i partytarmen! Men jag har en morgondag att tänka på och så fick jag varnade blickar från ett visst håll så jag får vänta till den 21 då Maria ska ha ferre!

Grillningen blev lyckad! Fan vad gott det var! Mamma hade gjort en äpplekaka och tagit med sig godis, ostisar och vin såklart. Är nu helt proppad med godsaker.

Dags för svullot att gå och lägga sig, imorgon väntar en dag med fullspäckat schema!

Later!

grupptrycksfall

Jaha, då föll man för grupptrycket idag. Det var inte speciellt svårt när det handlade om en dags ledighet. Varken Tess eller Anna eller Maria eller Sofia skulle till skolan idag, och vad är skolan utan dom? Ingenting!

Ska passa vilden (Emil) i eftermiddag och ikväll ska vi grilla! Första för året! Längtar! Mamma har köpt en dunk också, härligt=)

nattliga besvär!

Sovmorgon idag igen! Det gillar vi! Börjar inte skolan förrän kl 13:15. Vaknade totalt stel i rygg och nacke efter en natt på vår stenhårda bäddsoffa. Gick in och la mig på den eftersom käre sambon hade sömnapné! Grrr! Finns det något jobbigare än folk som snarkar!!!?? Ibland blir jag så förbannad att jag dunkar armen i sängen det hårdaste jag kan för att han ska vakna och lägga sig på sidan, men det hjälper bara i fem minuter, sen är det igång igen. suck.

Nä, tänkte börja göra mig i ordning nu. Måste ha nån lunch i mig innan skolan också. Dagens i-lands problem, vad ska jag äta!?

Penséer

Skönt att få sova ut idag, ingen schemalagd tid i skolan. Sov till halv tio. Har precis planterat mina fina penséer som jag köpte i lördags. Det blev bra, men några stycken ville poängtera att de inte fått komma i jorden tidigare genom att lägga sig ner. But they shall rise again!

Ska iväg till Dagnys ny och äta lunch med pappsen, syrran och Emil. Later!

emil och jag matar ankorna

emil och jag matar ankorna

vårutflykt

Dagen började med kursintro inför den nya kursen Lek-Rörelse-Hälsa 11-20p. Verkar vara en rolig kurs med många aktiviteter så som innebandy, basket, simning, vollyboll och LÄGER i tre dagar Woohoooo!=) Skit kul!! Efter introt bar det iväg till Malmös båghallar där det skulle bjudas på trevlig dans, trodde vi. I själva verket skulle vi sitta och titta på när ett gäng balettdansöser skuttade omkring och tränade inför en kommande föreställning. Visserligen var det smått roande att titta på killar i tighta trikåer, men jag kände mig inte riktigt tillfredställd och beslöt mig för att ta lite ledigt istället. Och tur var det för mamma, natalie och emil hade planerat en mysig vårutflykt till Trollsjön i Eslöv, vilket jag självklart följde med på. Emil rastades på lekan innan vi avnjöt en härlig fika i solskenet. Därefter gick vi och matade ankorna. Natalie höll sig på tio meters avstånd, antar att det var pga en traumatisk upplevelse i pildamsparken som liten=)

Nu väntar jag på att min kära vän Emma ska komma hit. Vi ska påbörja planering av ett framtida Korpenlag i innebandy, någon som känner sig sugen?

Ciao!


godmorgon!

Usch vad jag inte tycker om att gå upp tidigt på morgonen!

Skaffade alltså blogg igårkväll. Efter många om och men så blev jag äntligen godkänd av blogg.se som ny bloggare. Tog bara en timme för att hitta ett namn som ingen annan hade och efter det så kunde the page not be found i ytterligare en timme, så när de väl ville sig var jag för trött för att skriva något. Och nu på morgonkvisten rinner tiden bara iväg. Puh!

RSS 2.0