nu har dagen kommit

om mindre än en timme ska jag infinna mig på min praktik skola. Har haft ångest inför denna dagen sen jag fick veta att den skulle komma och ju mer den närmat sig desto hårdare har knuten i magen dragits åt. Nu försvinner verkligheten och soffiljanen isolerar sig i fyra veckor. ses sen....

toppen helg

Idag vaknade jag av att L kom hem med bullar, nice! Blev en riktig helgfrukost med ägg, jucie, goda pålägg, kaffe och massa tidningar. Njutning, ja visst! Efter lite slapp bestämde vi oss för att åka iväg till Nova för att lämna tillbaka min fräsiga jacka. Den var verkligen sjukt cool men dessvärre väldigt omatchbar vilket gjorde att jag kände mig begränsad till att använda den, med tanke på prislappen så var den inte värd det tyvärr. Får hålla ögonen öppna efter en lite mer neutral jacka som jag kan ha till alltmöjligt.

Eftersom det var så härligt höstväder tog jag och L en liten eftermiddagspromenad genom lundagård. Vi besökte också det anrika cafeét Conditori Lundagård. Att stiga in i kondiset är som att gå ca 50-60 år tillbaka i tiden, vävd tapet, parkettgolv, kristallkronor och klassiska caféstolar a la 50-tal. Måste säga att jag blev väldigt fascinerad av den häftiga tecknade konsten som utsmyckade väggarna, tror de föreställer kända lundaprofiler riktigt coola faktiskt. Ett riktig helylles mormorscafé! Espresso House, släng er i väggen! Förresten är kaffeserverigen vid borden tydligen ett utmärkande drag för sydligare regioner, det fastslog Fredrik Lindström när han besökte konditoriet i sitt program "värsta språket" Detta är alltså ett exempel på att Skåne är ett gränsland mot centraleuropa och dess traditioner.

        
Luna pågarna.                                               Inredningen.     Inredning igen.        Jag med mitt kaffe.




Igår (lördag) träffades eliten för att ta igen förlorad tid. Pga yttre omständigheter sket det sig med villan i Ystad och istället blev det en trevlig hemmakväll hos Mackelur på gamla väster. Mycket fläsk, måttligt med alkohol och absolut det bästa sällskapet. Längtar redan tills vi ses igen!

  
jag är glad                    Mackelur och jag     Tess, Jon, Goro        Sötaste Tessilajnen



Till sist: du vet inte hur många dagar du har och du måste låta livet vara som du vill att det ska vara.

NEJ

Min lilla förkylning eskalerade inatt. våndades av en rinnande näsa och en ömmande hals=( inte alls bra! hur ska detta gå?

rövslickare

HöstShopping och stooooor beslutsångest idag men grymt bra resultat tillslut. sjukt snygga skor och en riktig fräsig jacka. Sved i plånkan bara, men det är sånt man får ta. 

Mentorsträff imorgon och självklart är soffilajnen mentors favvo! ;-)  Blir till och med lite pinsamt ibland när han alltid printar ut mina texter och tvingar de andra att läsa dem. De verkligen spänner blicken i mig och viskar  "what the fuck spare us this shit din lilla rövslickare!" haha! men jag gillar det, känner mig liksom lite viktig.

Tess kommer äntligen hem inatt och imorgon blir det lunch innan jag återvänder till Kävlinge för att ha möte med min handledare. Hoppas få reda på vad det är jag ska ansvara för under praktiken, hoppas inte det blir Sveriges kungar bara för då finns det en risk att jag skriver om historian.

sov gott

Nä fy!

Visste ni att vår libido styrs av ett manligt könshormon!? En för låg produktion av testosteron i äggstockarna bidrar till en minskad sexlust hos kvinnor och forskarna har  nu konstaterat att detta manliga könshormon är kvinnans Viagra! Testosteronplåstret går åt som smör i solsken och kommer snart finnas i ett apotek nära dig. Men är det inte sjukt? Klara vi kvinnor inte av att vara sexuella varelser utan ett manligt könshormon!? Är det inte ett bakslag mot den moderna självständiga kvinnan att inte klara av att bli kåt utan tillräcklig testosteronproduktion i äggstockarna? Nä fy!

Vardagen har infunnit sig och jag njuter i fulla drag! Imorgon ska jag och muttilajnen iväg och handla höstkläder inför hösten som, by the way, redan är här.

Igår började en ny spännande termin på lärarutbildningen. På schemat står fyra veckors slutpraktik och ett ca fyrtiosidigt examensarbete. jajks.

Som sagt, vardagen har infunnit sig, men inte riktigt min dygnsrytm. Sitter fortfarande uppe till ett-två på nätterna vilket måste få ett slut. Ska försöka mig på en blund nu.



RSS 2.0